Ga mee op reis

Het reisprogramma

De gids

Vervoer

Boeken, kosten en voorwaarden

Contact

Statements

De fotosite

Home


De Gids

 


Mijn naam is Arjen Labee, welkom op mijn site!
Begin deze eeuw verruilde ik mijn passie voor 1939-1945 voor Den Grooten Oorlog. Hier liggen immers de wortels voor vrijwel het gehele verloop van de 20ste eeuw.
Ik bezoek de slagvelden tussen Nieuwpoort en Bazel meerdere keren per jaar, en leg mijn kennis vast op de fotowebsite www.dengrootenoorlog.nl.

Daarnaast zijn mijn netwerk, een grote collectie boeken en een fotoarchief van zo’n 150.000 foto’s een stevig fundament onder mijn battlefield-reizen.

 

Bij de Menenpoort, Ieper

In Polygon Wood

 

In 2017 heb ik het boek “reizen naar den Grooten Oorlog” uitgebracht; niet als zoveelste geschiedenisvertelling, maar als een ode aan gedenken en aan de mensen die ik door de jaren heen ontmoette op mijn frontreizen.

Jaren geleden ben ik begonnen met rondleidingen. Eerst met vrienden en kennissen, later met wie meer wilde weten van deze, in Nederland vrij onbekende oorlog.

Ik neem je graag mee naar de plekken waar geschiedenis is geschreven, en vergelijk heden en verleden door middel van kaarten, oude afbeeldingen en de geschiedkundige context van toen.

 

Nieuwsgierig? Mail me op arjen@dengrootenoorlog.nl!

 


uitleg bij observation post steenbakkerij